Onze nieuwe 100% circulaire lente collectie is een ode aan de natuur en de wilde bij.

In Nederland komen bijna 360 bijensoorten voor. Ruim de helft daarvan is bedreigd. Bijen zijn belangrijk voor bestuiving en biodiversiteit. 80% van onze eetbare gewassen en bijna 90% van onze wilde planten worden bestoven door bijen en andere insecten.

WERELD BIJENDAG

World Bee Day – 20 mei – is wereldwijd uitgeroepen door de Verenigde Naties om aandacht te vragen voor het belang van bijen op initiatief van Slovenië. Het wereldwijde initiatief World Bee Day wordt in Nederland georganiseerd door Stichting Bijenvrienden en de Bijenstichting.

NATIONALE BIJENTELLING

Hoe meer we over bijen weten, hoe beter we de bij kunnen helpen. Daarom werd afgelopen maand – 23 en 24 april – de Nationale Bijen-telling 2022 georganiseerd. Duizenden deelnemers telden de 82.578 bijen in hun tuin, waarvan 15.393 honingbijen.

 

Een mooi voorbeeld van het succesvol laten stijgen van de bijenpopulatie is de stad Amsterdam. Door het niet strak maaien van de bermen bijvoorbeeld. Daarnaast zet Amsterdam in op de variatie van planten en gewassen, zodat verschillende bijensoorten aan hun voedsel kunnen komen.

Ga naar de website van Wereld Bijen Dag voor meer informatie.

 

[recent_products per_page=”2″ columns=”2″ orderby=”date” order=”DESC”]
Sluiten